Терористи обстрілювали свої ж позиції та здійснили 20 обстрілів позицій ЗСУ

Понеділок, 6 липня 2015, 07:26

З 18-ї по 24-ту годину 5 липня проросійські незаконні збройні формування понад 20 разів вели обстріли позицій сил АТО з них двічі з озброєння, що заборонено Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

О 21.10 поблизу н.п. Первомайське протягом півгодини проросійські бандити гатили зі 122-мм артилерії й танку. Також, неподалік н.п. Піски. З 21.15 по 21.40 бойовики здійснили артилерійський обстріл зі 122-мм артилерії по позиціях сил АТО. А з 22 години у Пісках розпочався обстріл ще й з танку та стрілецької зброї.

В основному бойовики вели турбуючий вогонь по позиціях сил АТО в районі населених пунктів Станиця Луганська, Щастя, Сизе, Болотене, Кримське, що у Луганській області.

На Донеччині бандитами були обстріляні Мар’їнка, Опитне, Первомайське, Піски, Троїцьке, Лозове, Золоте та Луганське.

На Маріупольському напрямку – Старогнатівка, Бахчовик, Миколаївка, Чермалик.

З нуля годин до 6-ї ранку 6 липня, кількість обстрілів позицій сил АТО проросійськими бандитами значно зменшилась. Зі стрілецької зброї були обстріляні Кримське та Авдіївка. Зафіксовано проліт безпілотника в небі над Луганщиною.

Натомість, за інформацією штабу АТО почастішали випадки, коли російські найманці ведуть вогонь в бік своїх же позицій.

"Мета цих обстрілів – знову через російську брехливу пропаганду кричати фальцетом, що українські військові порушують Мінські домовленості, особливо – перед завтрашньою зустріччю контактної групи", - йдеться у повідомленні.

Штаб АТО зазначає - українські військові відповідають бойовикам зі зброї, яка не заборонена Мінськими домовленостями, та лише у випадку прямої загрози життю особового складу сил АТО або мирних мешканців Донбасу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування