Плотницький заявив, що "ЛНР" проведе вибори 1 листопада

Понеділок, 6 липня 2015, 12:53

Голова так званої "ЛНР" Ігор Плотницький закликає провести місцеві вибори на підконтрольній бойовикам частині Луганської області 1 листопада.

Відповідну його заяву розміщено на сепаратистському ресурсі "Луганський інформаційний центр".

"За останній час ми переконалися в тому, що Україна не збирається дотримуватися взятих на себе зобов'язань", - заявив Плотницький.

"Київ порушує чи імітує виконання Мінських угод. У Верховну Раду вносяться неузгоджені з нами проекти документів, що прямо впливають на обстановку в Донбасі. До цього часу не визначено особливий статус ЛНР, не почав діяти закон про особливий статус, із кожним днем посилюється блокада ЛНР із боку Києва", - обурився він.

Плотницьикй стверджує, що "ЛНР" нібито "виступає за неухильне виконання Мінських угод".

"Україна в односторонньому порядку ухвалює закон "Про місцеві вибори", не узгодивши його з ЛНР і ДНР, зміст якого суперечить букві й духу Мінських угод. Виходячи з цього, ми починаємо в односторонньому порядку реалізацію Мінських угод у частині проведення місцевих виборів у ЛНР", - заявив він.

"Призначаю проведення виборів голів міст і районів у Луганській Народній Республіці на 1 листопада 2015 року. Доручаю всім відповідальним органам почати підготовку до проведення виборів відповідно до законодавства ЛНР", - повідомив Плотницький.

"Прошу забезпечити доступ і створити всі можливі умови для роботи міжнародних спостерігачів", - додав він.

Як відомо, раніше голова т.зв. "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що в підконтрольній бойовикам частини Донецької області місцеві вибори пройдуть 18 жовтня.

В Україні місцеві вибори мають пройти в останню неділю жовтня – 25 числа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...