Суд сформував колегію присяжних у справі проти 2 екс-"беркутівців"

Понеділок, 6 липня 2015, 13:50

Святошинський районний суд Києва сформував колегію присяжних при розгляді справи проти колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут" Сергія Зінченка і Павла Аброськіна, обвинувачених у вбивстві 39 активістів Євромайдану.

Про це сказав головуючий у колегії суддів Сергій Дячук, передають "Українські новини".

За його словами, основними присяжними стали пенсіонери Юрій Щербаков та Анатолій Годлевський, а також редактор газети "Ми всі українці" Олександр Конєв.

Запасними стали пенсіонер Анатолій Горобець, до 2005 року працював у міністерстві внутрішніх справ інспектором дізнання, капітан міліції, а також Ярослав Сушкевич, головний інженер у будівельній компанії, до 2008 року працював дільничним у Святошинському районі, отримав ножове поранення під час виконання службових обов'язків і з- Через отримані травми був змушений звільнитися з органів внутрішніх справ, майор міліції.

Станом на 13:25 присяжні прийняли присягу.

Пізніше Святошинський районний суд Києва переніс на 15 липня розгляд справи проти Зінченка і Аброськіна.

Про це сказав головуючий у колегії суддів і присяжних Сергій Дячук.

Засідання призначено на 11:30.

Причиною перенесення послужило бажання потерпілих бути присутніми на розгляді справи по суті, озвучене їх представниками у залі.

Як відомо, у березні-квітні 2014 правоохоронці затримали, а суд заарештував екс-співробітників "Беркута" Зінченка, Аброськіна і їх командира Дмитра Садовника за підозрою в розстрілі активістів Євромайдану на вул. Інститутській, 20 лютого в Києві.

У жовтні 2014 екс-командир спецроти "Беркута" Садовник, відпущений судом під домашній арешт, утік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...