Влада Київщини теж хоче нову патрульну поліцію

Понеділок, 6 липня 2015, 16:05

Київська область просить Міністерство внутрішніх справ розширити пілотний проект нової патрульної служби поліції на свою територію.

Про це йдеться в листі першого заступника голови Київської обласної державної адміністрації Льва Парцхаладзе першому заступнику глави МВС Катерині Згуладзе-Глуксманн, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Просимо розглянути можливість запуску пілотного проекту нової патрульної поліції в Київській області або, принаймні, у містах обласного значення Київської області, за підтримки Київської обласної державної адміністрації", - йдеться в тексті.

На думку Парцхаладзе, це необхідно для зниження рівня злочинності, кількості ДТП в Київській області, просування реформи і знищення корумпованої системи органів внутрішніх справ на місцях, а також у зв'язку з необхідністю реформування та впровадження нових стандартів.

У документі йдеться, що з початку року в Київській області значно зріс рівень злочинності: збільшилася кількість грабежів, розбоїв, злочинів проти громадського порядку та моральності, зросла кількість ДТП.

При цьому Київська область входить до складу Столичного туристичного району, а на її території розташовані об'єкти природно-заповідного фонду, археологічні, архітектурні пам'ятники і музеї, і туризм є одним з пріоритетних напрямків розвитку області.

Тому питання забезпечення правопорядку і безпеки на території області особливо важливе, враховуючи кількість туристів, які відвідують Київську область, зазначено в листі.

Як відомо, 4 липня нова патрульна служба Києва вийшла на патрулювання вулиць столиці.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування