У Єревані протестувальники знову зібралися в центрі міста

Вівторок, 7 липня 2015, 01:12

У столиці Вірменії Єревані громадяни, що протестують проти підвищення тарифів на електроенергію, в понеділок увечері знову зібралися на площі Свободи.

Виступаючи перед присутніми, активісти засудили, за їх словами, насильство з боку поліції під час денної операції з розблокування проспекту Баграмяна, на якому, починаючи з 23 червня, проходила цілодобова акція протесту, передає "Радіо Азатюн".

Виступаючі представляли різні думки з питання про те, яку тактику відтепер має обрати протестний рух. Один з активістів заявив, що їм потрібно переходити від соціальних вимог до політичних.

Один з координаторів протестів на проспекті Баграмяна, Давид Санасарян, оголосив про початок голодування.

За його словами, голодування не спрямоване проти влади, а є своєрідним закликом до громадян країни вийти на площу. Він додав, що припинить голодування тоді, коли на площі збереться народ, щоб знову піти на проспект Баграмяна.

У свою чергу, заступник начальника поліції Єревана Валерій Осіпян попередив учасників акції протесту про те, що поліція не допустить ходи до проспекту Баграмяна.

Виступаючі на мітингу також зазначали у своїх промовах, що поліція стягла великі сили до площі Свободи. Проте активісти заявили, що не бояться поліції.

Після нарад лідери протесту оголосили, що протестуючі залишаться на площі Свободи. Вони також запропонували в четвер увечері зібратися на мітинг на площі, щоб визначити подальші кроки.

Слід зазначити, що в опублікованій в понеділок доповіді омбудсмена Вірменії Карена Адреасяна говориться, що дії поліції, вчинені вранці 23 червня на проспекті Баграмяна і на площі Свободи, в цілому були "неправомірними", поліцейські порушили закон.

З 19 червня у Вірменії проходить цілодобова акція протесту проти підвищення цін на електроенергію.

23 червня в 4.30 ранку силовики почали атаку на протестувальників. Спочатку поліція застосувала водомети, а потім на штурм пішли правоохоронці в обмундируванні. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News