Харківський губернатор наполягає на визнанні РФ країною агресором

Вівторок, 7 липня 2015, 05:25

Глава Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін направив лист мерові Харкова Геннадію Кернесу, в якому наполягає на скликанні позачергової сесії міської ради та винесення на неї питання про визнання Росії країною агресором.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на місцеві ЗМІ.

"Вважаю за необхідне на позачерговій сесії Харківської міської ради підтримати постанову Верховної Ради України та рішення Харківської обласної ради з зазначеного питання", - йдеться в листі.

У документі наголошується, що причетність Росії до катастрофи Боїнга "Малазійських авіаліній" в Донецькій області минулого літа, в результаті якої загинули 298 осіб, "є очевидною".

Крім того, за даними слідства, групи диверсантів і терористів, що організували ряд вибухів у Харкові, проходили підготовку у професійних інструкторів на території військових таборів в РФ.

Райнін також нагадує, що в січні цього року Верховна Рада прийняла постанову про звернення до ООН, Європарламенту, ПАРЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, ОБСЄ, національним парламентам країн світу про визнання РФ країною-агресором. Відповідні рішення прийняли представницькі поради переважної більшості міст і селищ України. У квітні постанову ВР підтримала Харківська обласна рада.

У прес-службі Харківської ОДА Інтерфаксу підтвердили, що такий лист Райніна на ім'я Кернеса дійсно є і зареєстровано в канцелярії.

Раніше Харківська міськрада двічі відмовлявся включити до порядку сесії питання про визнання РФ країною агресором.

Як відомо, 27 січня 2015 року Верховна Рада визнала Росію країною-агресором.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News