Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики обстріляли Кримське - 2 поранених бійців АТО

Вівторок, 7 липня 2015, 11:45

Бойовики обстріляли Кримське на Луганщині з мінометів та гранатометів: поранення отримали двоє українських бійців.

Про це у вівторок повідомляє на своєму сайті керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

За його словами, близько 6-ї вечора понеділка на околиці Кримського в районі протитуберкульозного санаторію спалахнув бій між українськими військовими та бойовиками, що закріпилися в сусідніх Сокільниках.

Крім стрілецької зброї застосовувалися міномети та гранатомети. Міни, випущені з боку Сокільників, вибухали в житловому секторі Кримського, місцеві селяни змушені були тікати з городів і ховатися в укриттях.

Бій тривав дві години. Ніхто з мирних мешканців не постраждав, однак внаслідок перестрілок поранені двоє українських військових (29 і 31 років). Обидвох доставили в лікарню. Рани неважкі, загрози життю немає.

Протягом минулої ночі бойові дії велися також у Троїцькому (Попаснянський район), Стаханівці, Родині, Катеринівці та на автодорозі Бахмутка біля 29-го блокпосту. Перестрілки мали локальний характер без особливих наслідків, зазначають в адміністрації.

Також Москаль повідомляє подробиці поранення підлітка в Станиці Луганській у понеділок.

Як з’ясувалося, 16-річний хлопець, мешканець Луганська, близько 13-ї години вирішив пройти по напівзруйнованому мосту через Сіверський Донець на контрольовану Україною територію.

Бойовики безперешкодно пропустили його зі свого боку, однак як тільки хлопець наблизився до українського блокпосту на лівому березі річки, снайпер із правого берега вистрілив по ньому і влучив у праву ногу.

"Наші військові відтягнули пораненого в безпечне місце, перев’язали ногу й відправили в районну лікарню. На щастя, рана виявилася неважка, тому після медичної допомоги хлопця відпустили. Який сенс бойовикам було стріляти по підлітку, котрий за кілька хвилин до того пройшов їхній блокпост, невідомо", - зазначає Москаль.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування