Голова Державіаслужби поскаржився на Саакашвілі в ГПУ і вимагає мільйон

Вівторок, 7 липня 2015, 20:28

Голова Державіаслужби Денис Антонюк написав генпрокуророві Віктору Шокіну заяву про незаконне відсторонення себе від посади через неправомірні, за його словами, дії одеського губернатора Михеїла Саакашвілі.

Відповідний документ він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

У заяві Антонюк запевняє, що Саакашвілі за законом не мав права брати участь у засіданні комісії 26 червня, оскільки не є її членом. Він також стверджує, що Саакашвілі на засіданні лобіював інтереси компанії з турецьким капіталом "Атласджет Україна" з корупційних мотивів, оскільки за часів його президентства в Грузії саме турецький капітал "майже повністю окупував авіаційну галузь держави".

Антонюк вважає, що за це Саакашвілі слід притягнути до відповідальності за спробу зловживання владою з метою тримання неправомірної вигоди.

Відсторонений голова Державіаслужби також наполягає, що заяви одеського губернатора на засіданні комісії, а також після неї – на брифінгу за участі міністра інфраструктури Андрія Пивоварського і у програмі Шустер Live завдали йому моральних страждань і репутаційних втрат, які він оцінив у один мільйон гривень.

Крім того, Антонюк вважає, що його відсторонили від посади незаконно, оскільки жодних порушень він начебто не допустив, і попросив Шокіна провести перевірку відсторонення.

Саакашвілі, у свою чергу, відреагував на заяву Антонюка.

"Колишній голова Державіаслужи подав на мене позов, заявивши, що я йому заподіяв збитків на 1 мільйон гривень через його незнаходженні на посаді, з заробітньою платнею в 5 тис гривень", - написав він на своїй Facebook-сторінці.

"Він як відомий одеський літературний герой Паніковський, вимагає у мене мільйон. Мене тільки цікавить, цей збиток він поніс за хвилину, за день, за тиждень, за місяць або за рік?" - додав Саакашвілі.

Як відомо, 26 червня голова одеської ОДА Михеїл Саакашвілі різко розкритикував Антонюка через прийняті Державіаслужбою рішення про розподіл рейсів між авіакомпаніями. За його словами, Антонюк діяв в інтересах олігарха Ігоря Коломойського та його авіакомпанії МАУ.

Наступного дня президент Петро Порошенко заявив, що Антонюк буде відсторонений, а у його відомстві проведуть службове розслідування. 1 липня Кабмін відсторонив Антонюка від посади.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування