Дипломи вузів від "ДНР" і "ЛНР" не визнають ніде, навіть у РФ – Совсун

Вівторок, 7 липня 2015, 14:13

Документи про вищу освіту, отримані на окупованій території, не визнають не лише в Україні, але й в інших країнах, у тому числі в Росії.

Про це заявила перший заступник міністра освіти й науки України Інна Совсун на брифінгу у вівторок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Про дипломи й інші документи, які видаються в так званих "ДНР" і "ЛНР". Безумовно, ці документи не мають жодної легітимної сили ані в Україні, ані в Європі, ані навіть у Росії", - сказала вона.

Совсун розповіла, що деякі університети, які розташовані на території, неконтрольованій українською владою, встановили зв'язки з вищими навчальними закладами Російської Федерації і видають своїм випускникам дипломи російських університетів.

"Ми зі свого боку повідомили колегам із Європи й пояснили їм ситуацію, і вони зараз мають дуже серйозні сумніви в тому, чи продовжувати визнавати дипломи цих російських університетів", - сказала перший заступник міністра освіти.

На її думку, подібну практику буде припинено, оскільки це ставить під питання репутацію таких навчальних закладів у Росії.

Совсун порадила студентам для завершення навчання переводитися у вищі навчальні заклади, де діє українська влада.

"Ми пропонуємо студентам переводитися чи в евакуйовані університети, чи в інші університети України, щоб завершити навчання й отримати диплом, який буде визнано. Інших механізмів сьогодні немає. Якісь документи, де зверху написано "Донецька народна республіка", не визнаються ніде, включаючи Росію", - підсумувала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування