ЄС розробляє сценарій виходу Греції з єврозони. Новий саміт - 12 липня

Середа, 8 липня 2015, 01:36

Єврокомісія починає розробку сценарію можливого виходу Греції із зони євро. Лідери 28 країн ЄС проведуть позаплановий саміт щодо Греції в неділю, 12 липня.

Про це заявив за підсумками саміту зони євро голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, передає ТАСС.

"Єврокомісія починає розглядати сценарій можливого виходу Греції із зони євро. Я не хочу цього, але не можу цьому запобігти, якщо Греція не зробить те, що повинна", - сказав він.

Саміт ЄС зобов'язав Грецію протягом 24 годин надати свої пропозиції щодо виходу з кризи, реформам і офіційний запит на нову програму допомоги.

"Провал переговорів по Греції означатиме її банкрутство", - заявив голова Європейської ради Дональд Туск.

"Крайній термін досягнення угоди по Греції настане в неділю (12 липня), коли в Брюсселі збереться новий саміт", - сказав він.

"Зустріч проходитиме у двох форматах - саміт всіх 28 країн ЄС і саміт 19 держав зони євро. Перед нами критичне питання, яке стосується всіх", - сказав Туск.

"Наслідки виходу Греції із зони євро вдарять не лише по країнам єврозони, але і по Болгарії, Румунії, іншим державам, і було б несправедливо обговорювати це питання без їхньої участі", - додав він.

Також агенство повідомило, що саміт глав держав і урядів зони євро поставив перед Єврогрупою мету зберегти Грецію у складі європейського валютного союзу.

Як відомо, грецька делегація не представила нових пропозицій на зустрічі міністрів фінансів єврозони в Брюсселі 7 липня.

Очікується, що Греція подасть новий запит на отримання середньострокового кредиту з Європейського фонду фінансової стабільності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування