Арештованого чиновника ГПУ можуть відпустити протягом дня

Четвер, 9 липня 2015, 12:14

Заступник керівника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін ще перебуває в СІЗО, але може бути звільнений протягом дня.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в ГПУ.

Співрозмовник додав, що заставу за чиновника вже внесено.

"Вчора ввечері його адвокат приніс документ, що підтверджує внесення застави, однак оскільки це було ввечері, і робочий день закінчився, адвокату сказали приходити вранці", – розповіло джерело.

Щодо іншого затриманого – заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця – поки інформації про внесення застави немає, додав співрозмовник.

Як відомо, Шапакін і Корнієць були затримані 5 липня в результаті спецоперації ГПУ і СБУ. В результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності і зброя.

Суд заарештував обох, а також третього підозрюваного – приватну особу Валерія Гібаленка – на два місяці з можливістю вийти під заставу в 3,2 млн гривень.

Ця сума обурила заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе, який заявив, що для таких корупціонерів вона є надто низькою і повинна складати не менше 20 млн гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування