Чуркін: повторний розгляд ідеї трибуналу по MH17 призведе до того ж результату

Субота, 1 серпня 2015, 01:30

Повторний розгляд в Раді Безпеки ООН пропозиції про створення трибуналу по авіакатастрофі малайзійського Boeing на сході України призведе до такого ж результату, як і перше голосування, в ході якого Росія скористалася своїм правом вето.

Про це заявив у п'ятницю в ексклюзивному інтерв'ю ТАСС постійний представник РФ при всесвітній організації Віталій Чуркін.

"По засобах (масової - прим. Ред.) Інформації пройшла заява міністра закордонних справ України (Павла Клімкіна) про те, що вони, нібито, просто через кілька місяців знову повернуться з тим же продуктом. Але це, як здається, був би абсолютно несерйозний підхід, оскільки був би той же самий результат ", - сказав співрозмовник агентства.

"У ході обговорення їхнього проекту в Раді Безпеки ми ж казали: ну, хочете, давайте попросимо генерального секретаря ООН, пуcть він представить різні варіанти. У нього є чудова юридична служба, високі професіонали, у них є накопичений міжнародний досвід. Вони можуть представити ті варіанти, які можливі. Але ця "п'ятірка" (Україна, Австралія, Бельгія, Нідерланди і Малайзія) пішла іншим шляхом, (вони) сказали: ми самі знаємо. Ну, раз "самі знаємо", то тоді іноді трапляються такі ситуації, які, звичайно, було б краще уникнути, як ось цього голосування і дебатів у Раді Безпеки, які відбулися 29 числа", - вказав постпред РФ.

Як повідомлялось, Рада безпеки ООН не змогла ухвалити проект резолюції зі створення Міжнародного трибуналу для розслідування збиття Боїнга, що слідував рейсом MH17 у зв'язку з тим, що Росія, яка є постійним членом РБ ООН, висловилася проти, на документ було накладене вето.

Країни учасниці розслідування добиватимуться переслідування винних у авіакатастрофі рейсу MH-17, незважаючи на те, що Росія наклала вето на резолюцію щодо створення міжнародного трибуналу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування