Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Сенцова: Ключовому свідку у справі потрібен захист

Субота, 1 серпня 2015, 02:07

Свідку обвинувачення Афанасьєву, який відмовився свідчити проти Сенцова і Кольченка обов'язково потрібен адвокат і увага з боку правозахисників, вважає адвокат Сенцова Володимир Самохін.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Це справа явно надумана. Вже другий день другий свідок відмовляється від надання свідчень. Проте Афанасьєв не просто відмовився, а й заявив, що попередні свідчення були дані під примусом. Під цим словом можна передбачати як психологічний тиск, так і фізичну силу", - сказав захисник.

Він зазначив, що тепер Афанасьєву обов'язково потрібен адвокат і увага з боку правозахисників. Не кажучи вже про слідчі дії, хто і яким чином тиснув на нього.

"Сьогоднішня заява Афанасьєва стала сенсацією. Цього ніхто не очікував. Але після цього мужнього вчинку Геннадієві потрібен особливий захист. І ми вже зробили деякі дії у цьому напрямку. Проте поки що я не можу озвучувати їх у публічному просторі", - сказала адвокат  Кольченко Світлана Сидоркина.

Як відомо, у п'ятницю, 31 липня, один з ключових свідків звинувачення у справі Сенцова-Кольченка Геннадій Афанасьєв відмовився давати свідчення проти них і заявив, що раніше свідчив під тиском.

Нагадаємо, за версією російського слідства, Сенцов створив в Криму терористичну організацію, яка була структурним підрозділом забороненого в РФ "Правого сектора", з метою виходу півострова зі складу Росії. Сенцов все спростовує.

Крім нього в цій справі були заарештовані Олександр Кольченко, а також Геннадій Афанасьєв та Олексій Чирній. Останні пішли на угоду зі слідством і вже отримали вироки - по 7 років позбавлення волі. За умовами угоди зі слідством, вони повинні давати свідчення в суді проти Сенцова і Кольченка.

У четвер, 30 липня, до суду доставили Чирнія. Він підтвердив всі дані ним раніше покази, але говорити в суді не захотів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування