Перемога опозиції на виборах у Польщі вже поза сумнівом - Кваснєвський

Субота, 1 серпня 2015, 07:41

Перемога опозиційної партії "Право і Справедливість" (PiS) Ярослава Качинського в осінніх парламентських виборах в Польщі вже практично не викликає сумніву. Правляча нині партія "Громадянська платформа" (РО) до виборів може лише максимально скоротити відрив від PiS.

Про це в ефірі телеканалу tvn24 заявив екс-президент Польщі Александер Кваснєвський.

"Здається, що тенденція вже вималювалася: відібрати перемогу у PiS вже практично неможливо. Натомість, скоротити відрив від PiS для РО є реальним завданням", - наголосив Кваснєвський.

За його словами, кандидат від PiS на посаду прем'єр-міністра Польщі Беата Шидло має простіше завдання, ніж нинішній прем'єр Ева Копач, оскільки після восьми років перебування партії при владі важко переконати, що відбуваються якісь зміни.

Кваснєвський зауважив, що в разі активного залучення новообраного президента Польщі Анджея Дуди до парламентської виборчої кампанії в Польщі на боці PiS, він стане президентом однієї партії, і це буде "початком його кінця".

За даними центру GfK Polonia, PiS, яка піде на вибори в коаліції з меншими партіями "Польща разом" і "Солідарна Польща", у липні могла б розраховувати на 47% голосів підтримки. Натомість за РО готові проголосувати 30,3% виборців.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News