Гужва каже, що повернеться до Києва - забрати у слідчого підозру

Субота, 1 серпня 2015, 13:14

Екс-головред газети "Вєсті" Ігор Гужва заявив, що повертається що Києва 1 серпня о 16:00, зустрінеться зі слідчим та отримає підозру за ст. 212, ч.12 КК (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

Про це Гужва повідомив у своєму Facebook.

"Я сьогодні лечу в Київ. ... Хочу повідомити чітко і ясно - десь по норах ховатися не буду. Навпаки, я перебуваю у постійному контакті зі слідчим по моїй справі і ми вже домовилися, що в суботу прямо з аеропорту я до нього приїду і отримаю горезвісну "підозру". Тобто я не ховаюся, я завчасно попереджаю слідство про свої переміщення, - заявив Гужва. 

Він нагадав, що статтю за якою його підозрюють, "гуманізовано" - "По цій статті не передбачено утримання під вартою, лише застава".

Також він додав, що оголошення його у розшук - спроба його "залякати і перешкодити поверненню в Україну, чого дуже бояться деякі впливові люди".

Як відомо, у липні комітет ВР з питань свободи слова розглянув питання щодо газети "Вєсті", яке ініціював головний редактор видання Ігор Гужва.

Гужві висунуто підозру про вчинення злочину за статтею 212, ч12 КК України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

Правоохоронці повідомляли, що Гужва перебував за кордоном і технічно не змогли йому оголосити про підозру.  Сам Гужва заявляв, що кримінальна справа побудована на сфальсифікованій базі.

31 липня стало відомо, що Державна фіскальна служба оголосила Гужву у розшук за підозрою в ухилянні від сплати 18 млн гривень податків.

Також повідомлялося, що Гужва, який називав себе власником медіа-холдингу "Вести", продав свою частку екс-прес-секретарю Олександра Клименка Ользі Семченко.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування