Лисенко: На Донбасі за добу загинули двоє, поранено - 14 бійців

Субота, 1 серпня 2015, 14:09

На Донбасі у зоні проведення АТО за минулу добу загинули двоє, поранено - 14 бійців ЗСУ. 

Про це на брифінгу 1 серпня повідомив речник АП з питань АТО Андрій Лисенко. 

За його словами, у більшості випадків бійців було поранено внаслідок  обстрілів, збройних сутичок та провокацій з боку бойовиків на Донецькому напрямку. 

Також Лисенко зазначив, що на Донецькому напрямку тривають безперервні бойові дії в районі аеропорту, зокрема Опитного, Авдіївки та Пісок.

"Бойовики застосували крупнокаліберні міномети та бронетехніку. Продовжується активне протистояння поблизу Мар’їнки із залученням стрілецької зброї, гранатометів та мінометів калібром 82 та 120 міліметрів, біля Красногорівки та c.Миколаївка Друга бойовики використали танки. У с.Лозове та Луганське противник вів вогонь зі 152-мм артилерії, артобстріли з важкого озброєння були біля Верхньоторецького", - повідомив Лисенко. 

На Луганському напрямку епіцентром збройних протистоянь стала Станиця Луганська.

"Ворог двічі обстріляв позиції сил АТО зі 120-мм мінометів та здійснив низку провокацій з застосуванням стрілецької зброї та гранатометів", - повідомив він.

За даними штаба, бойовики продовжують використовувати тактику обстрілів вночі, щоб не привертати уваги міжнародних спостерігачів.

На Маріупольскому напрямку після активних бойових дій відновилося перемир’я. Була зафіксована лише одна збройна провокація з застосуванням стрілецької зброї біля с. Чермалик.

 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News