Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кременчуці "робітники" Укртатнафти "відпрацювали" мітинг і зникли, "спортсмени" залишилися

Субота, 1 серпня 2015, 16:56

У Кременчуці під філією "Укртранснафти"  так звані робітники "Укртатнафти" "відпрацювали" мітинг і зникли, "спортсмени" у спецодязі нафтопереробників продовжують блокувати вхідні ворота до  ЛВДС Кременчук. 

Про це повідомив виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник.

"Остання інформація з Кременчуцькоі Філіі Укртранснафти: три автобуси з "робітниками" Укртатнафти "відпрацювали" мітинг біля центрального офісу Філіі за 10 хвилин, забезпечивши картинку для каналу "чесних новин", сіли в автобуси і зникли. "Спортсмени" в спецодязі нафтопереробників нікуди не поділися й надалі блокують вхідні ворота в ЛВДС Кременчук", - повідомив він.

За його словами, "пікетувальники" підігнали під ворота установи автобуси та перекрили ними вхід на станцію.

"Кількість "спортсменів" наразі - до 100 осіб, активних дій не проводять - на місті присутні підрозділи міліціі та СБУ", - зазначив Пасішник.

Також він підкреслив: "Завод зупиняти ніхто ніколи не збирався, а я особисто, як працівник цього підприємства в минулому - цього ніколи не дозволю".

"На сьогодні на заводі в орендованих "Укртранснафтою" резервуарах у завода зберігається 239 тисяч тонн державноі нафти. Цих обсягів, при нинішній завантаженості НПЗ, вистачить більш ніж на місяць роботи. У свою чергу деякі ділянки нафтопроводів в аварійному стані і потребують негайноі заміни. Про ремонт однієі з таких ділянок "Укртранснафта" письмово, тричі за місяць, повідомляла всіх учасників процесу. Також "Укртранснафта" пропонувала отримувачу нафти на заводі, для унеможливлення зупинки підприємства - тимчасово взяти державну нафту "Укртранснафти" зі зберігання, а взамін - приймати нафту "Укрнафти" у власну систему. Також "Укртранснафта" письмово зверталася до "Укртатнафти" повернути частину нафти зі зберігання у власну систему, але отримала письмову відмову", - заявив Пасішник.

"Зараз же деякі псевдопатріоти з використанням власних ЗМІ намагаються видати реальну картину подій за намагання держави зупинити власний видобуток і власну нафтопереробку. Це абсурд", - додав він.

"Усі надумані звинувачення приватівськіх прихвостнів про "вєроломноє" та "без попередження" зупинення прокачки нафти на завод є абсолютною брехнею! Перший лист датовано 12 червня 2015 року - більш ніж за 1,5 місяці до запланованого ремонту нафтопроводу", - заявив Пасішник.

До уваги ЗМІ!!!Пропоную ознайомитися з листами, направленими Укртранснафтою до Укртатнафти (особливу увагу слід звернут...

Posted by Андрій Пасішник on 1 августа 2015 г.

У свою чергу представник УМВС в Полтавській області Юрій Сулаєв повідомив, що мітинг триває, правопорушень не зафіксовано, міліція працює в посиленому режимі.

"Сьогодні близько 9:00 понад 100 людей, які одягнені в уніформу ПАТ "Укртатнафта" і називають себе працівниками цього підприємства, організували мітинг протесту біля будівлі підприємства-постачальника сировини "Укртранснафта". Мітингувальники вимагають, щоб постачання сировини не припинялося, тому що люди через це можуть залишитися без роботи", - повідомив він, пише Інтерфакс-Україна.

За даними Сулаєва, мітинг відбувається мирно, "хоча й шумно".

"Охорону правопорядку забезпечують працівники міліції Кременчука. Ніяких захоплень і штурмів не було. Наразі люди продовжують мітингувати. Порушення громадського порядку не допущено. Міліція працює в посиленому режимі", - зазначив Сулаєв.

Як відомо, раніше Пасішник повідомив, що кількадесят невідомих штурмували станцію ЛВДС "Кременчук "Укртранснафти".

31 липня ПАТ "Укртранснафта" припинила подачу видобутої "Укрнафтою" нафти на заводи "Укртатнафти" через дефекти, виявлені на магістральному нафтопроводі "Глинська-Кременчук".

ПАТ "Укрнафта" заявила про загрозу припинення видобутку нафти та газу через призупинення ПАТ "Укртранснафта" приймання та транспортування нафти.

Пізніше Кременчуцький НПЗ, що входить до компанії "Укртатнафта", також заявив про загрозу зупинки через зрив поставок сировини компанією "Укртранснафта".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування