Порошенко затвердив умови військової служби службовців Держспецзв'язку

Субота, 1 серпня 2015, 19:49

Президент Петро Порошенко затвердив положення про проходження військової служби військовослужбовцями Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку).

Указ №463/2015 оприлюднено на сайті глави держави 1 серпня, документ набуває чинності з дня його публікації.

Положення передбачає, що громадяни України, які проходять військову службу у Держспецзв'язку, є військовослужбовцями і можуть служити в Держспецзв'язку за контрактом у добровільному порядку.

У Держспецзв'язку громадяни можуть проходити навчання курсантів вищого військового навчального закладу; військову службу за контрактом осіб рядового складу; осіб сержантського і старшинського складу; осіб офіцерського складу; а також військову службу за призовом під час мобілізації на особливий період.

Для громадян України, які вперше приймаються на військову службу за контрактом та призначаються на посади, установлюють терміни військової служби: для осіб рядового складу - 3 роки; для осіб сержантського і старшинського складу - від 3 до 5 років; для курсантів вищого військового навчального закладу Держспецзв'язку - час навчання у вищому військовому навчальному закладі.

Терміни військової служби для осіб офіцерського складу: для громадян, яким первинне військове звання присвоєно після проходження повного курсу військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу або в порядку атестування осіб до присвоєння первинних військових звань офіцерського складу запасу, - від 2 до 5 років; для інших громадян - від 1 до 5 років.

Для громадян, які приймаються на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації або введення "воєнного стану", строк військової служби  встановлюється до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...