Захист Савченко оприлюднив деталі доказів її невинуватості

Субота, 1 серпня 2015, 21:40

Адвокат української льотчиці, нардепа Надії Савченко Ілля Новіков оприлюднив деталі доказів, що свідчать про її невинуватість.

Так, у своєму Facebook Новіков повідомив детальний розбір телефонного білінгу Савченко з двох її телефонів з  різними операторами.

"По одному номеру - МТС-Україна - виходило, що в 10: 44-10: 46 17 червня Савченко була в центрі Луганська, по іншому - life :) - і по третьому - знову МТС-Україна - що в 11: 02-11 : 13 і пізніше вона була в районі Краснодонської вулиці, бази сепаратистів у колишньому військкоматі, де її тримали в полоні до 23 червня", - зазначив Новіков.

"Артобстріл, від якого загинули журналісти, був о 11:40. Щоб не визнавати алібі, СКР знайшов фахівців та експертів, які написали, що з урахуванням того, що найближча антена не працювала, а Савченко - за версією слідства -  коригувала вогонь з вишки висотою 40 м. в районі Стукалової Балки, її телефон міг "зачепитися" за антенну в Луганську, радіус дії у них до 30 км, і є технічна можливість, що в той момент вона перебувала поза містом.  Так от, все це виявилося повною маячнею", - зазначив Новіков.

"Випадків підключення до базових станцій в Луганську апаратів зі Стукалової Балки - 0,0000000%. Телефон не міг бути в тому місці при цих підключеннях. Ця відповідь (оператора) не супроводжувалася вимогами суворої конфіденційності, її ми опублікуємо наступного тижня разом з вихідними матеріалами та висновками російської експертизи", - зазначив Новіков.

"Все сходиться - о 10:44 Надію везли зі Стукалової Балки через центр міста в бік військкомату на Краснодонській вулиці, до 11 привезли, і там вона залишалася і в другій половині дня", -  заявив адвокат.

За його словами, частину висновків фахівців одного з мобільних операторів  буде оприлюднено на суді, оскільки він буде відкритим, іншу – наступного тижня.

Исключительно плодотворная неделя по делу Савченко. Еще месяц назад я не думал, что на суд мы будем выходить с таким р...

Posted by Илья Новиков on 1 августа 2015 г.

Новіков також нагадав, що Ростовський обласний суд "має висловитися на тему того, чи нормально проводити суд за 1000 кілометрів від усіх експертів і за 500 - від половини свідків".

"Думаю, вони швидко скажуть, що все гаразд і повернуть справу в Донецьк, але ця пауза нам була потрібна: нарешті підписані і переводяться на російську усі висновки фахівців та експертизи, на які ми чекали", - зазначив адвокат.

Також він зазначив, що мМіністерства закордонних справ європейських країн повідомили МЗС України, що їх дипломатичні представники будуть присутні на слуханнях у справах Савченко та Сенцова.

"Їх присутність важлива саме по собі, навіть якщо якийсь конкретний дипломат не говорить російською і насилу розуміє, що відбувається", - зазначив Новіков.

Також він повідомив, що здано в друк книжка Савченко "Сильне ім'я Надія", до якої Новіков на прохання Савченко написав передмову.

"У видавництві обіцяли випустити сигнальний тираж до вироку", - зазначив він.

Як відомо, 30 липня процес у справі Савченко було припинено до розгляду Ростовським обласним судом клопотання захисту перенести суд до Москви.

На думку захисту Савченко, Донецький суд не може розглядати справу Савченко по суті, оскільки жодної з умов, які були б достатні для законного обгрунтованого процесу в Донецьку забезпечити неможливо.

Перед цим Савченко етапували з Москви до СІЗО Новочеркаська (Ростовська область), під час етапу вона 4 доби перебувала у СІЗО  Воронежа. Перед судом її доправили до м.Донецьк (РФ) на кордоні з Україною.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування