У Бучі побили ще одного захисника зелених зон

Понеділок, 10 серпня 2015, 14:41

Кілька невідомих проти ночі з 8 на 9 серпня вдерлися до будинку активіста Віктора Бархоленка, захисника зелених зон Приірпіння, та побили його.

Про це пише сайт Громади Приірпіння.

"Я дрімав. 2-3 невідомих залізли, очевидно, через вікно. Перший удар був по голові. Далі вони накинулися на мене, почали добивати, глушити по голові, били по нирках, по спині, ногах. Одночасно один з них знімав все дійство на телефон. Тобто, виконавцям напевно потрібно було прозвітуватися про виконану роботу", - повідомив Бархоленко.

За його словами, нападники були в масках і гумових рукавицях. "Через вікно вони і втекли. Зразу після цього я перетелефонував своїм друзям, знайомим," – розповідає Віктор Бархоленко.

"Напад стався саме на наступний день після того, як я до прокуратури відвіз листа з вимогою відкрити кримінальне провадження проти конкретних посадових осіб Бучанської ради, які дерибанили зелені зони. Ми виграли справу щодо Бучанського межигір’я. Але роль прокуратури не лише в тому, щоб повернути рекреаційний ресурс громаді, аби його знову спробували подерибанити. Роль правоохоронних органів полягає в тому, щоб притягувати винних осіб до відповідальності й не допустити подальшого дерибану," – наголошує Бархоленко.

За фактом побиття порушено справу. Фото kotsubynske.com.ua 

За фактом побиття відкрите кримінальне провадження за статтею 125, легкі тілесні ушкодження. Зараз Бархоленко проходить обстеження в обласній лікарні.

У неділю активісти після четвертого побиття в регіоні, за які винуватців досі не покарано, вирішили провести акцію протесту.

 Активісти провели акцію протесту. Фото kotsubynske.com.ua

Нагадаємо, минулого тижня побили активіста Євгена Мельничука, який протистояв забудові і знищенню зелених зон Ірпеня.

Перед тим, у липні, невідомі жорстоко побили активіста Олександра Кулібабчука, дружина якого допомагала журналістам програми "Схеми" розслідувати діяльність мера Ірпеня Володимира Карплюка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування