США втратять союзників по санкціям проти РФ, якщо відхилять угоду з Іраном - Керрі

Середа, 12 серпня 2015, 04:45

Держсекретар США Джон Керрі попередив, що наслідки відхилення конгресом США угоди з Іраном будуть мати серйозні наслідки для Вашингтона.

Про це Керрі заявив в Нью-Йорку в ході виступу, присвяченого ядерній угоді з Іраном, передає "РБК".

Зокрема, за словами глави Держдепу, якщо угода з Іраном провалиться, то Євросоюз та інші іноземні держави можуть відмовитися від підтримки санкційної політики щодо Росії.

"Сполучені Штати зможуть продовжувати санкційну політику разом зі своїми союзниками після того, як відхилять угоду? І зможу примусити їх (союзників) робити те, що ми хочемо, при тому, що вони погодилися на угоду, а ми ні? Ви смієтеся?", - зазначив Керрі.

Крім того, за його словами, відхилення угоди також послабить американський долар.

"Якщо ми розвернемося до них (союзників) спиною і відхилимо угоду з Іраном, а потім скажемо їм: "Вам слід підкорятися нашим правилам і санкційній політиці у що б то не стало", то це дуже швидко стане рецептом того, що долар перестане бути резервною валютою світу", - вважає глава Держдепу.

Угоду, спрямовану на обмеження ядерної програми Ірану в обмін на зняття санкцій, було досягнуто між Тегераном і країнами "шістки" (США, Великобританія, Франція, Німеччина, Росія і Китай) 14 липня.

20 липня Рада Безпеки ООН схвалила цю угоду. За резолюцію по Ірану проголосували всі 15 членів Радбезу.

Конгрес США до 17 вересня повинен схвалити або відхилити текст угоди щодо Ірану.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування