ГПУ визнала розслідування проти Сакварелідзе і знайшла порушення

Середа, 12 серпня 2015, 13:22

Генпрокуратура закінчила службове розслідування щодо можливих порушень вимог бюджетного та іншого законодавства під час підготовки тестів для конкурсів на посади місцевих прокурорів.

Про це на брифінгу заявив заступник генпрокурора та виконувач обов’язків генпрокурора Юрій Севрук, який замінив на цій посаді скандального Володимира Гузира, повідомляє прес-служба ГПУ.

"Комісією встановлено, що, не зважаючи на чітко регламентовані Генеральним прокурором України порядок та строки, визначення конкретних виконавців та робота з підготовки до тестування кандидатів на посади працівників місцевих прокуратур практично зведена нанівець", – сказано у повідомленні.

Зокрема відомство наполягає, що виконавці підготовки тестів відбиралися не прозоро, а на підставі лише усних домовленостей, і їх фаховий рівень не відомий.

"До розробки тестових завдань не залучався жоден провідний юридичний вищий навчальний заклад країни. Тестові завдання отримали вкрай низьку оцінку за результатами їх опрацювання в Національній академії прокуратури України (висловлено зауваження до 1171 тестового завдання з 5235 наданих (22,4%)" – заявили у ГПУ.

Також, згідно з повідомленням, відомство не має "жодних договірних відносин з виконавцями тестових завдань та не володіє авторськими правами на них".

Крім того, в результаті службового розслідування встановлено, що не закінчено роботи по встановленню модуля онлайн тестування.

За результатами розслідування заступнику генпрокурора Давиду Сакварелідзе, який відповідає за реформування прокуратури, доручено "вжити невідкладні заходи для усунення встановлених порушень і привести тестові завдання та порядок проведення тестування до вимог нормативних актів".

Як відомо, раніше вище керівництво ГПУ неодноразово заперечувало наявність розслідувань, фігурантом яких був би Сакварелідзе.

У останньому спростуванні, оприлюдненому 6 серпня, зокрема, йшлося про те, що Сакварелідзе "не має безпосереднього відношення до витрат бюджетних коштів", однак у нинішньому повідомленні йдеться вже про порушення бюджетного законодавства.

Конфлікт Сакварелідзе і його соратника Віталія Каська з рештою керівництва ГПУ почався після затримання 5 липня заступника голови слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою в отриманні великого хабаря.

Шапакін і Корнієць вважаються близькими до генпрокурора Шокіна і його екс-заступника Володимира Гузира. Пізніше Гузир зі скандалом покинув свою посаду і його замінив Севрук, який також вважається представником "старої команди".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
08:14
ЗСУ знешкодили ще 870 окупантів, знищили 9 танків та 21 артсистему – Генштаб
08:14
Туск закликав фермерів зупинити блокаду кордону України: "Вирішується доля війни"
07:43
CNN: США не підтримали Ізраїль, який вдарив у відповідь по Ірану
07:10
фото, відео, доповнено У Росії впав бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3
06:25
У Дніпрі влучання: горить багатоповерхівка, дев'ятеро постраждалих. В області загинула жінка
Усі новини...