Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Одесі заборонили марш рівності. Організатори домовляються з "Правим сектором"

Четвер, 13 серпня 2015, 16:28

Одеський окружний адмінсуд заборонив проведення в Одесі маршу рівності. Проте представники ЛГБТ спільноти не мають наміру відмовлятися від ідеї і домовляються про ненапад з "Правим сектором".

Таке рішення було винесено за позовом Одеської міськради, повідомляє Інтерфакс-Україна.

12 серпня 2015 виконавчий комітет Одеської міської ради звернувся до Одеського окружного адміністративного суду з позовом до глави організаційного комітету "Одеса Прайд-2015".

Серед аргументів на свою користь, які навела міськрада, було те, що в місті існують негативні настрої в суспільстві по відношенню до майбутньої події, а також є висока ймовірність застосування насильства до учасників маршу, порушення громадського порядку під час проведення заходу.

Крім того суд врахував факт проведення в місті 14 і 16 серпня футбольних матчів.

"З урахуванням встановлених у судовому засіданні фактів, суд дійшов висновку, що проведення заходу "Марш Рівності" може створити реальну небезпеку і загрозу громадському порядку в місті, здоров'ю та життю осіб, які братимуть в ньому участь, а також інших громадян та гостей міста Одеси, є підставою для обмеження права на мирне зібрання шляхом заборони - голові та секретарю організаційного комітету "Одеса Прайд-2015" проводити 15 серпня 2015 Марш Рівності в Одесі", - розповіли в суді.

Між тим, організатори заходу ще напередодні заявили, що, незважаючи на протидію міськради та загрози, вони все одно мають намір пройтися вулицями Одеси.

"Якщо отримаємо офіційне судове рішення про заборону заходу, будемо подавати апеляцію. Якщо нам заборонять демонстрацію на конкретних вулицях - нічого страшного: Одеса велика. Ми не здамося. Однозначно - фестивалю бути!", - заявила одна з організаторів фестивалю "Одеса Прайд 2015" Аліна Рахуба.

За словами організаторів, для участі у фестивалі вже зареєструвалося понад 200 осіб, серед яких є іноземці.

Організатори також намагаються домовитися з радикальними силами і ультрас про ненапад

Такі домовленості, за їхніми словами, вже досягнуті з низкою проукраїнських організацій - "Самообороною Одеси", "АвтоМайдану" та "Правим сектором".

Втім, рядові учасники організацій не приховують свого бажання перешкодити проведенню маршу рівності. А керівник одеського відділення "Правого сектора" Сергій Стерненко заявив: "Бити геїв не будемо, але маршу не буде також". На його думку, захід - провокація.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування