Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Майже половина поставок ліків з Росії в Україну йде на Донбас

Четвер, 13 серпня 2015, 16:55

Російські компанії скоротили постачання медикаментів в Україну, а майже половина таких поставок йде безпосередньо на окупований Донбас.

Про це пише РБК.

Як повідомили виданню в аналітичній компанії RNC Pharma, якщо в першому півріччі 2014 року обсяг поставок з Росії в окуповані райони Донбасу в грошах становив 3 мільйони російських рублів, то в першому півріччі 2015 року - 590 мільйонів рублів.

При цьому всі поставки з "путінських конвоїв" в цій статистиці не враховуються.

Загальний же обсяг поставок медикаментів з Росії в Україну в першому півріччі 2015 року залишився таким же, як у першому півріччі 2014 року - 1,37 млрд руб.

Таким чином, у 2015 році частка поставок лікарських препаратів Росії на окупований Донбас склала 43% від загального обсягу поставок в Україну.

Аналітична компанія "Ремедіум", порахувала, що за підсумками перших п'яти місяців 2015 року обсяг поставок ліків з РФ в Україну склав $16,2 млн, при цьому на частку "ДНР" і "ЛНР" припав 41% від усіх поставок — $6,6 млн.

Раніше російські компанії постачали ліки українським дистриб'юторам, у яких були власні мережі по всій країні, а головні офіси у Києві та Дніпропетровську.

Тепер же, на Донбас ліки поставляються безпосередньо на підконтрольні бойовикам території, де вже утворилися невеликі дистриб'юторські компанії.

Серед найбільших одержувачів російських ліків в Україні за останній рік також відбувся великий "поворот на Донбас".

У першу п'ятірку одержувачів увійшли відразу три донецькі компанії: аптечна мережа "Метрополія" (Донецьк) – 17%, аптечна мережа ПКМФ "Ольвія-Медінвест" (Донецьк) - 7,1%, аптечна мережа "Донбас-Фармація-Трейдінг" - 4,5% (Донецьк).

Експерти відзначають ще один тренд: обсяг поставок великих російських виробників в Україну знизився, але їхню частку захопили ростовські дистриб'ютори, які безпосередньо постачають ліки на окупований Донбас.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...