Deutsche Bank загрожує штраф за відмивання грошей в РФ і порушення санкцій

П'ятниця, 14 серпня 2015, 06:32

Штрафи Deutsche Bank у справах про відмивання грошей російськими клієнтами банку та операціях з Іраном, можуть досягти $ 4 млрд.

Про це повідомляє Der Spiegel з посиланням на інформовані джерела, передає "РБК"

Очікується, що штрафи на банк накладуть регулятори відразу декількох країн, у тому числі Великобританії.

Через Deutsche Bank імовірно проводилися операції з Іраном, проти якого продовжують діяти американські санкції.

Крім того, регулятори США і Великобританії ведуть розслідування з приводу можливого порушення в Deutsche Bank законодавства щодо боротьби з відмиванням грошей у діяльності банку в Росії.

Причиною розслідування відносно банку стали "дзеркальні" торгові угоди, які були проведені в Москві і Лондоні. У Москві була проведена велика позабіржова угода купівлі деривативів, а через кілька секунд вони були продані на позабіржовому ринку в Лондоні. В результаті рублі були переведені в фунти стерлінгів.

У травні банк повідомив, що проводить внутрішнє розслідування в московській філії з приводу сумнівної "дзеркальної угоди". Деякі співробітники банку були відправлені "у вимушені відпустки".

Нагадаємо, Федеральна прокуратура США проводить розслідування мільярдних угод Deutsche Bank AG "які проводились від імені російських клієнтів в цьому році". Також розслідування почала і Британія.

Керівництво Deutsche Bank пішло у відставку через фінансові скандали.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування