Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Матіос назвав кількість загиблих і зниклих безвісти під Іловайськом

П'ятниця, 14 серпня 2015, 15:45

У результаті подій під Іловайськом Донецької області в серпні 2014 366 українських військовослужбовців і правоохоронців загинули, 429 отримали поранення.

Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос з посиланням на результати комплексної експертизи.

"Втрати особового складу українських Збройних сил, Національної гвардії, МВС складають 366 загиблих, 429 поранених. 128 потрапили в полон, 158 вважаються до цього часу зниклими безвісти", - сказав Матіос в ході презентації в п'ятницю в Києві результатів експертизи подій, пов'язаних з військовою операцією під Іловайськом.

Крім того, за його словами, в цей період було знищено техніки і зброї сил АТО на 298,3 мільйони гривень.

За словами Матіоса, документально підтверджено, що загальна чисельність українського контингенту, що брав участь в Іловайській операції складала 1050 людей.

"Я схиляю голову перед загиблими, але іноді назва "батальйон" не відповідала по чисельності, яка передбачена у військовому статуті. Як, наприклад, батальйон Івано-Франківськ, від 27 осіб і до 150 як в батальйоні Донбас", - сказав він .

"Чітко зафіксована кількість людей, які брали участь в операції в Іловайську, і це 1050 осіб. Тому, мене будуть за це критикувати, але я стверджую, що не було тисяч убитих", - зазначив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування