Руфер Мустанг оприлюднив відео з висотки в Москві, щоб допомогти затриманим

П'ятниця, 14 серпня 2015, 16:33

Руфер Мустанг (справжнє ім'я Павло Ушивець - УП) передав  друзям затриманих парашутистів відео того, як він фарбує зірку на сталінській висотці в Москві в кольори прапора України. Мустанг сподівається, що відео допоможе довести їхню невинуватість.

Про це повідомляє РБК, у розпорядженні якого опинилося відео.

На записі видно, що на висотці перебуває тільки одна людина, і світанок починається. Під час стрибка спортсменів яскраво світило сонце.

Погребов, Широкожухов, Коротова и Лепешкина

Згідно з обвинувальним висновком, Ушивець, який спеціально прилетів з Києва до Москви, зустрівся зі своїм знайомим Подрезовом о 3:00 ранку. Через сорок хвилин вони піднялися на дах, і Ушивець забрався на шпиль та пофарбував верхню частину жовтої зірки синьою фарбою, а поруч встановив прапор.

О 5 ранку 55 хвилин, за версією слідства, він та Подрезов покинули місце злочину.

Погрєбов, Широкожухов, Коротова та Лєпьошкіна здійснили свій стрибок з даху тільки о 7 годині 9 хвилин, випливає з цього ж документу.

Але звинувачення все одно припускає, що забралися вони на дах ще о 4 ранку, коли там був Мустанг.

Пізній час стрибка, на думку слідства, пов'язаний з тим, що вони чекали моменту "коли більшість громадян виїжджає на роботу", щоб привернути увагу перехожих і викликати резонанс, вважає слідство.

Адвокат Лавров стверджує, що парашутисти не були навіть знайомі ні з Мустангом, ні з Подрезовим, що підтверджується деталізацією телефонних з'єднань.

За словами адвоката, єдиним доказом зв'язку дій парашутистів з політичним умислом Мустанга є свідчення Подрезова і головного свідка у справі руфера Кирила Ішутіна.

Уже під час попереднього розслідування обидва заявили, що чули, як Мустанг згадував про якихось парашутистів, які зістрибнуть з даху під час акції.

"Справа руферів" буде розглянута по суті Таганський судом в понеділок, 17 серпня.

***

Як відомо, 20 серпня на шпилі сталінської висотки в Москві з'явився український прапор, а верхівка золотистої зірки на шпилі будівлі була розфарбована синьою фарбою.

"По гарячих слідах" поліція Москви затримала чотирьох підозрюваних.

Пізніше Григорій Мустанг оприлюднив звернення, в якому зізнався, що це він розфарбував зірку, і заявив, що готовий здатися поліції в обмін на звільнення незаконно заарештованої української льотчиці Надії Савченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування