В Одесі конференцію ЛГБТ-спільноти закидали петардами

Субота, 15 серпня 2015, 15:53

Невідомі в масках скоїли напад на представників ЛГБТ-спільноти під час конференції, яка проходить в Одесі.

Інцидент стався на вул. Старопортофранківській: група невідомих закидала приміщення, де зібралися представники ЛГБТ-спільноти, петардами і димовими шашками.

Як повідомляє Думская.net, нападники були у медичних масках, петарди кидали з криками "Слава Україні!", після чого спробували сховатися.

За попередніми даними, в результаті нападу ніхто не постраждав.  Присутні на місці правоохоронці встигли наздогнати і затримати 5 хуліганів. 

Організатори фестивалю заявили, що розцінюють подію як показуху: "Якби вони хотіли заподіяти шкоду, то вони, безсумнівно, її заподіяли б".

Станом на 15:35, затримано 12  нападників на конференцію. Їх доставляють у відділення міліції для подальшого розгляду.

В облуправлінні МВС повідомили, що понад 10 осіб, які брали активну участь у порушенні громадського порядку, запрошено в один із райвідділів міста Одеси для надання пояснень.

"Молоді люди в масках закидали піротехнікою приміщення, в якому представники ЛГБТ-культури проводили фуршет з нагоди відкриття фестивалю. Постраждалих немає", - зазначили в МВС.

 Усі фото - Громадське ТБ - Одеса
 

Окрім того кілька учасників фестивалю нетрадиційних сексуальних культур, який проходить в Одесі 15 серпня, пікетували будівлю Одеської міськради, за позовом якого суд заборонив проводити в місті марш рівності. Вони виступили з гаслами "Гідність не має кольору", "Забороняю забороняти" та іншими. Під час пікету деякі його учасники вступили в перепалку з перехожими.

Джерело відео - Громадське ТБ Одеси

Інтерфакс-Україна, Думская.net

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування