Квіташвілі попросить ВООЗ і ЮНІСЕФ допомогти з вакцинами: "велика проблема"

Середа, 19 серпня 2015, 14:11

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі попросить Всесвітню організацію охорони здоров'я й Дитячий фонд ООН надати Україні вакцини як гуманітарну допомогу.

Про це він повідомив на засіданні Кабінету міністрів 19 серпня.

"По всій країні це велика проблема (з вакцинами), а в Харківській області, у Дніпропетровській області й у Запорізькій області, де велика кількість переселенців, ще важча ситуація. Це, в основному, вакцина БЦЖ і проти дифтерії", - сказав міністр.

Він уточнив, що російська вакцина БЦЖ, використання якої продовжували раніше, "закінчується, ми закупили польську вакцину, але доз не вистачає – треба було більше купувати".

"Я вчора їздив по різних областях, оглядав ситуацію. Я знаю ситуацію в Харкові, там завжди змінюються цифри через те, що кількість людей виходить із окупованої зони – і ми намагаємося завжди якось допомогти їм запасами", - сказав Квіташвілі і пообіцяв зробити так, щоб поповнити запасами вакцини область і цього разу.

"А взагалі ситуація по всій країні дуже важка", - констатував він.

Керівник МОЗ сказав, що 20 серпня буде "зустрічатися з ЮНІСЕФ і ВООЗом" і попросить їх про гуманітарну допомогу, "бо вони можуть для переселенців дуже швидко це зробити й це допоможе".

Яценюк на це відповів: "Негайно!.. Ця історія вже тягнеться кілька місяців. У нас поки немає рішень. Я Вас дуже прошу".

"Буде зроблено", - відповів Квіташвілі.

За офіційним даними, у Харківській області зареєстровано 187 тисяч переміщених осіб.

Міністра охорони здоров'я попросили враховувати цих людей при затвердженні медичної субвенції, тому що з місцевих бюджетів на їхнє медичне обслуговування вже виділили 50 мільйонів гривень.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування