"Укртранснафта" офіційно заявила, коли відновить перекачку нафти

Неділя, 2 серпня 2015, 00:21

ПАТ "Укртранснафта" розпочне перекачку нафти на Кременчуцький НПЗ після накопичення в своїх резервуарах мінімально необхідного для транспортування обсягу нафти.

Про це йдеться у заяві "Укртранснафти", яку було оприлюднено 1 серпня. 

"У зв’язку із активним обговоренням у засобах масової інформації ситуації щодо можливої зупинки видобутку нафти на родовищах ПАТ "Укрнафта" з 24:00 31 липня та відповідно переробки на Кременчуцькому НПЗ, надаємо хронологію перебігу подій щодо забезпечення транспортування нафти нафтопроводом "Глинсько-Розбишівська – Кременчук" в напрямку НПЗ, які відбувалися 1 серпня 2015 року", - зазначили у компанії.

З 0:00 годин нафтопровід "Глинсько-Розбишівська – Кременчук" був готовий для транспортування нафти на НПЗ як і було анонсовано 31 липня.

"О 13:25 "Укрнафта" розпочала здавати нафту в нафтотранспортну систему на Приймально-здавальному пункті (ПЗП) "М.Павлівка", мотивуючи затримку проведенням власних організаційно-технічних заходів. О 14:05 відбулася зупинка здачі нафти на ПЗП "М.Павлівка" з технічних причин, які виникли у ПАТ "Укрнафта".  О 15:22 ПАТ "Укрнафта" розпочало здавати нафту на іншому ПЗП "Гнідинці" та після ліквідації виробничої неполадки о 15:38 відновило здавання нафти на ПЗП "М.Павлівка", - заявили у компанії.

О 20:48 ПАТ "Укрнафта" припинило здавання нафти на ПЗП "Гнідинці", а о 20:50 – на ПЗП "М.Павлівка".  Відновлення здавання нафти планується після 24:00.

"Загалом за 1 серпня ПАТ "Укрнафта" здало в нафтотранспортну систему ПАТ "Укртранснафта" близько 2,6 тис.тн нафти, що є менше від мінімально необхідного обсягу для транспортування нафти, який передбачений договірними умовами.  Враховуючи розповсюджену інформацію про відсутність нафти для переробки на НПЗ з одночасним затоваренням власних резервуарних парків на нафтопромислах ПАТ "Укрнафта", ми занепокоєні ситуацією, яку створює ПАТ "Укрнафта", і яка для нас є незрозумілою", - підкреслили в "Укртранснафті". 

Як відомо, 31 липня ПАТ "Укртранснафта" припинила подачу видобутої "Укрнафтою" нафти на заводи "Укртатнафти" через дефекти, виявлені на магістральному нафтопроводі "Глинська-Кременчук". 

ПАТ "Укрнафта" заявила про загрозу припинення видобутку нафти та газу через призупинення ПАТ "Укртранснафта" приймання та транспортування нафти.

Пізніше Кременчуцький НПЗ, що входить до компанії "Укртатнафта", також заявив про загрозу зупинки через зрив поставок сировини компанією "Укртранснафта".

1 серпня виконавчий директор "Нафтогазу" Андрій Пасішник повідомив, що кількадесят невідомих штурмували станцію ЛВДС "Кременчук "Укртранснафти".  Згодом, за його словами, "робітники" Укртатнафти" "відпрацювали" мітинг і зникли, "спортсмени" у спецодязі нафтопереробників продовжували блокувати вхідні ворота до  ЛВДС Кременчук.  

У свою чергу представник УМВС в Полтавській області Юрій Сулаєв повідомив, що мітинг триває, правопорушень не зафіксовано, міліція працює в посиленому режимі.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування