Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко впевнений, що в Раді не забракне голосів на зміни до Конституції

Четвер, 20 серпня 2015, 20:22

Президент Петро Порошенко сподівається, що Верховна Рада не зволікатиме із розглядом змін до Конституції щодо децентралізації та підтримає їх на позачерговій сесії.

Про це він заявив , спілкуючись із журналістами, цитує його прес-служба.

"Думаю, що ключову увагу на позачерговій сесії буде приділено реформі щодо децентралізації – передачі повноважень територіальним громадам та скорочення відстані між людиною та владою. Маємо збільшити вплив громади на владу", – сказав Порошенко.

Глава держави висловив сподівання, що парламентарії найближчим часом визначаться із датою проведення позачергового пленарного засідання.

Президент зазначив, що у Верховній Раді є достатньо голосів депутатів для ухвалення змін до Конституції у частині децентралізації, і подякував політичним силам парламенту за підтримку.

Порошенко також підкреслив, що збільшення повноважень і відповідальності місцевої влади є актуальним напередодні місцевих виборів.

"Надзвичайно важливою складовою для реформування країни є делегування повноважень на місця, де люди будуть мати можливість вирішувати, куди їм витрачати гроші, яким чином забезпечувати ефективне та прозоре прийняття рішень щодо розвитку тих чи інших територій, а також збільшення відповідальності місцевої влади", – зазначив він.

Президент також висловив сподівання, що Конституційна комісія доопрацює та затвердить зміни до Конституції у частині правосуддя, а парламент підтримає їх.

"Це те, чого найбільше люди вимагають і що є найактуальнішим щодо реформування. Право на справедливий суд є ключовим елементом захисту прав людей, покращення інвестиційного клімату та забезпечення верховенства права", – підкреслив глава держави.

Крім того, він також назвав важливим питанням для Верховної Ради зняття недоторканості депутатів та суддів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування