Прем'єр Греції подав у відставку

Четвер, 20 серпня 2015, 20:41

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас оголосив про свою відставку.

Звернення політика до народу транслювало грецьке телебачення.

"Я повідомляю про складення повноважень мого уряду, складення моїх повноважень. Вам знову потрібно вирішити, чи можемо ми продовжувати нашу політику, шлях, яким ми зараз йдемо, в переговорах з кредиторам. Вам належить вирішити, чи надасте ви нам ще однин мандат. Вам вирішувати", - заявив Ципрас.

Він оголосив про проведення дострокових виборів 20 вересня і закликав знову голосувати за партію СІРІЗА, щоб уряд зміг продовжити свою політику.

Під час свого виступу Ципрас підкреслив, що нинішній кабмін зміг досягти прийнятних умов угоди з кредиторами.

За його словами, Афіни змогли відстояти свою позицію з низки питань.

"Вони [кредитори] вимагали додаткових скорочень в держсекторі, секторі охорони здоров'я - ми на це не пішли. [...] Кредитори вимагали приватизації енергокомпаній - ми це не прийняли", - сказав прем'єр.

"Ми боролися за те, щоб заходи жорсткої економії були менш жорсткими. Попередній уряд навпаки приймав все більш і більш жорсткі заходи, тому країна перебувала у важкій ситуації", - заявив Ципрас.

Раніше повідомлялося, що Ципрас може оголосити дострокові вибори у зв'язку з розколом всередині правлячої партії СІРІЗА щодо нової угоди з кредиторами на 86 млрд євро.

Як повідомляли ЗМІ,  грецький прем'єр планував зустрітися зі своїми провідними радниками у четвер вдень перед тим, як прийняти остаточне рішення.

РБК

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News