Порошенко розповів про практичну користь Мінських угод

Субота, 22 серпня 2015, 13:26

Мінські угоди дали Україні фору і час для зміцнення обороноздатності і дали можливість подолати "очевидне військово-технічне відставання від Росії". 

Про це у Чугуєві (Харківська обл.) заявив президент Петро Порошенко під час урочистого вручення  особовому складу ЗСУ та іншим військовим формуванням озброєння та військової техніки.

"Сьогодні ми вже значно краще, ніж рік тому,  готові до оборони і захисту нашої держави.  Мінські угоди, хто б і як їх не критикував, дали нам фору і час для зміцнення обороноздатності, та дали можливість хоча б частково подолати очевидне військово-технічне відставання від Росії", - заявив Порошенко. 

"Для росіян розбудова (армії) була пріорітетом щороку, починаючи з 2000-го. 14 років вони виділяли шалені кошти, щоб підготуватися для агресії проти України. Ми ж почали створювати боєздатне військо лише рік тому. Тоді в нас було менше 10 тис. боєздатного війська. Сьогодні боєздатність армії зросла в десятки разів", - заявив президент.

"Прогрес - очевидний, але до моєї мрії ще далеко. ... Часи легковажного пацифізму і короткозорого нехтування проблемами обороноздатності - незворотньо пішли в минуле", - додав Порошенко. 

Також, за його словами, наразі в армії налічується 60 тис. контрактників та 45 тис. офіцерів. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News