Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Львові нова патрульна поліція склала присягу

Неділя, 23 серпня 2015, 11:38

У Львові понад 400 працівників підрозділів нової патрульної поліції Львова склали присягу.

Як зазначили у прес-службі МВС України, церемонія відбулася на площі Ринок.

Текст присяги зачитав начальник патрульної поліції міста Львова Юрій Зозуля.

Найближчим часом набір до підрозділів патрульної поліції буде оголошений ще у восьми обласних центрах. 

Фото - прес-служба МВС
 
 
 У церемонії взяли участь прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, перший заступник глави МВС Ека Згуладзе-Глуксманн, керівництво ГУМВС України у Львівській області, керівники органів місцевої влади.
Фото - Громадське.Львів
 

Як заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, який був присутній на заході разом із міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим,  після Києва "до Львова прийшло нове обличчя української поліції, нове відношення держави до громадянина":

"Це не просто нова форма, це нова політика в спілкуванні, це - нові стосунки між правоохоронною системою і кожним українцем, кожним львів’янином", - заявив Яценюк, повідомляє прес-служба уряду.  При цьому глава уряду звернувся до львів’ян з проханням допомагати новим патрульним поліцейським.

За словами прем'єра, реформа правоохоронної системи - один із елементів змін в країні: "Ці молоді хлопці і дівчата,  ... є першим суттєвим кроком в зміні в цілому правоохоронної системи і в системі юстиції, ми не можемо обмежуватися тільки поліцією".

"Нам потрібні і нові прокурори, нові судді і нова якість поваги до українського закону і поваги до кожного громадянина. Це той план, який сьогодні реалізовує українська влада, президент, уряд, парламентська коаліція – ті, кого ви обрали", - наголосив Яценюк

Звертаючись до нових патрульних, Яценюк зазначив: "Це ще одна висока відповідальність для кожного з вас. Люди дуже на вас сподіваються, вони вірять у васКожна людина буде дивитися вам в очі і очікувати допомоги і захисту. Саме для цього ми провели реформу пострадянської міліції і створили Національну поліцію держави".

 Також Яценюк повідомив, що до кінця року буде прийнято рішення про запуск нової поліції і в інших містах.

У свою чергу глава МВС України Арсен Аваков повідомив журналістам, що найближчим часом розпочне роботу нова дорожня поліція, і першим місцем її роботи буде траса Київ-Житомир.

Говорячи про дії співробітників міліції, глава МВС зазначив, що зараз вони повинні вирішити для себе, чи зможуть працювати за новими стандартами, або піти. 

Відповідаючи на питання про те, чи відчуває він опір старої системи, Аваков відповів ствердно і підкреслив, що "нам пручаються ті, хто не хоче змін в Україні".

Джерело відео - max TV

Українська правда, Інтерфакс-Україна 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування