Бойовики стали частіше застосовувати зброю калібром понад 100 мм - штаб

Понеділок, 24 серпня 2015, 07:36

За минулу добу терористи 82 рази порушили режим припинення вогню. 18 раз вони використовували артилерію, 40 -міномети, 1 - БМ-21 "Град".

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

Згідно з повідомленням, протягом учорашнього вечора ситуація в зоні АТО трохи загострилася - на Донецькому і Артемівському напрямках почастішали випадки застосуванням бойовиками зброї, калібр якої перевищує 100 міліметрів.

Так з 18:00 бойовики кілька разів з 120-міліметрових мінометів обстрілювали українські позиції в Авдіївці, Троїцькому, Верхньоторецькому і Опитному. Двічі терористи били по опорних пунктах сил АТО в Красногорівці з артилерії калібру 152 міліметра, мінометів, гранатометів і стрілецької зброї.

Також під вогонь артилерії цього калібру потрапили українські підрозділи в Авдіївці і Славному. Крім того в 22:30 бойовики вели вогонь з 122-міліметрової артилерії по мирних кварталах Авдіївки.

О 19:05 з боку Ольховатки бойовики з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" обстріляли український опорний пункт в Троїцькому, що на Артемівському напрямку. Під вогонь 122-міліметрової артилерії ворога потрапили селища Санжарівка, Луганське, Лозове і Троїцьке. Також 120-мм міномети терористи застосовували по силам АТО в Новозванівці, Зайцевому, Золотому.

На Луганщині близько опівночі бандформування з 152-міліметрової артилерії били по українським позиціям в селищі Болотне. По Богданівці, що в районі Маріуполя, бойовики застосовували 120-міліметровий міномет.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування