СЦКК: Бойовики різко збільшили інтенсивність вогню

Понеділок, 24 серпня 2015, 12:55

Бойовики на Донеччині різко збільшили інтенсивність вогню та прагнуть ескалації конфлікту перед проведенням чергових раундів міжнародних переговорів щодо мирного врегулювання на Сході України.

Про це 24 серпня заявив очільник української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін Борис Кременецький

"Проросійські бойовики на Донеччині продовжують використовувати заборонені методи ведення війни, прикриваючись мирним населенням, скоюють військові злочині", - заявив він.

Провокації з боку бойовиків та їхні спроби перевести конфлікт у фазу активного вогневого протистояння розцінюються як намагання дискредитації переговорів лідерів України, Франції та Німеччини 24 серпня у Берліні та переговорів в рамках роботи тристоронньої контактної групи 26 серпня у Мінську.

"За минулу добу, 23 серпня, відбулося різке збільшення кількості порушень режиму "тиші" з боку бойовиків - 82 випадки, у т.ч. з використанням "Градів". … Підрозділи ЗС України вогонь у відповідь не відкривали, адже усвідомлювали, що терористи наражають мирних мешканців на небезпеку", - зазначив Кременецький.

Наразі спостережні групи СЦКК здійснюють фіксацію чергових військових злочинів бойовиків на місцях обстрілів.

 Про чергові факти порушення проросійськими бойовиками міжнародного гуманітарного права негайно було проінформовано офіс СММ ОБСЄ.

"Напередодні тристоронньої зустрічі у Берліні та чергового раунду Мінських переговорів ми відмічаємо спроби здійснення тиску з боку бойовиків на керівництво країни. Здійснюються чергові варварські спроби зірвати Мінські домовленості, як основу для досягнення мирного врегулювання та намагання дискредитації переговорного процесу", - зазначив Кременецький.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування