Роскомнадзор звелів заблокувати доступ до Вікіпедії

Понеділок, 24 серпня 2015, 19:02

Роскомнадзор розіслав російським операторам інтернет-доступу розпорядження про блокування доступу до Вікіпедії.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті відомства.

"Роскомнадзор направив на блокування операторами зв'язку покажчик сторінки сайту російськомовної Вікіпедії, яка містить заборонену інформацію про наркотичні речовини.  Дії з переміщення зазначеної статті на іншу URL-адресу, вжиті раніше адміністрацією російського сегмента інтернет-енциклопедії, не обмежили доступ користувачів до інформації, яка визнана судом забороненою", - йдеться у повідомленні відомства. 

"Протиправний характер розміщеної у Вікіпедії інформації підтверджений експертизою й відповідним рішенням ФСКН РФ", - заявили у Роскомнадзорі.

Як зазначає Watcher, інтернет-енциклопедія використовує зашифрований протокол HTTPS, і можливості заблокувати тільки одну сторінку в операторів зв’язку немає.

У свою чергу директор некомерційного партнерства "Вікімедіа РУ" Володимир Mедейко заявив, що рішення Роскомнадзора вдарить по всьому ресурсу, повідомляє "Говорит Москва".

"Вікіпедія" використовує захищений протокол, який не дозволяє провайдерам та іншим особам, які знаходяться між користувачем ресурсу і ресурсом, визначати, які сторінки він читає, які дані передає, отримує. Доступу не буде в користувачів по всіх сторінках ресурсу", - підкреслив Медейко.

За його словами, "Вікіпедія" буде оскаржувати рішення Роскомнадзора.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News