У Криму відпустили активістів, затриманих за квіти до пам'ятника Шевченку

Понеділок, 24 серпня 2015, 21:05

Активістів, яких у Сімферополі 24 серпня було затримано біля пам'ятника Тарасу Шевченку, відпустили без пред'явлення претензій.

Про це повідомив один із затриманих - представник Українського культурного центру Леонід Кузьмін.

За його словами, співробітники поліції біля пам'ятника попросили його і ще кілької активістів проїхати до райвідділу "для встановлення особи".

"Я пробув там близько двох годин після чого мене відпустили, без пред'явлення претензій, все добре", - запевнив Кузьмін.

Серед затриманих українських активістів також опинився Леонід Терлецький, який прийшов покладати квіти до пам'ятника у вишиванці. Про своє затримання він згодом повідомив у Фейсбуці.

"Крім двох осіб було затримано ще одну людину яка покладала квіти до пам'ятника Шевченку Окупанти силою заламали руки людині у вишиванці та відвезли у райвідділ так званої поліції у Сімферополі. Де людина у вишиванці і зустрілася з Максимом та Леонідом Кузміними. Що з ними сталося, мені не відомо бо мене забрали, тобто вивели в інше приміщення. Можливо декого ще було затримано, бо приходили люди у різний час", - зазначив він. 

Крим. Реалії

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування