Артемівськ знову буде Бахмутом

Вівторок, 25 серпня 2015, 15:25

На громадських слуханнях щодо перейменування Артемівська вирішили повернути цьому місту історичну назву – Бахмут.

Про це повідомляється на сайті Артемівської міськради.

З 17 до 21 серпня в Артемівську Донецької області відбулись громадські слухання щодо перейменування міста та його вулиць, назви яких містять символіку комуністичного режиму. На слуханнях були присутні мешканці мікрорайонів, представники Артемівської міської ради, громадських організацій та ЗМІ.

Присутніх ознайомили з вимогами закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та про заборону пропаганди їхньої символіки", з історією виникнення назв міста, вулиць та з прикладами інших міст, які вже перейменовувалися.

Було озвучено пропозиції щодо перейменування міста та вулиць. За результатами обговорення вирішено підтримати пропозиції щодо повернення історичної назви міста.

Арте́мівськ – розташоване на річці Бахмутка місто обласного значення Донецької області, адміністративний центр Артемівського району.

До 1924 року він носив назву Ба́хмут, у 1924 році місто перейменували на честь російського революціонера, партійного й державного діяча Федора Сергєєва, відомого як Артем, який заснував Донецько-Криворізьку Радянську Республіку.

У 1920-1930-х роках також вживалася назва Артемівське.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування