Слідчий комітет РФ придумав, що Україна вимагає екстрадиції засновника Google

Вівторок, 25 серпня 2015, 17:58

Офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін стверджує, що СБУ звернулася до американського ФБР з вимогою видати Україні засновника Google Сергія Бріна і арештувати рахунки компанії.

Про це він написав на своїй сторінці у Твіттері.

"За нашими даними, СБУ звернулася до ФБР з вимогою видати владі України громадянина США, уродженця Москви і засновника Google С. Бріна, викритого Києвом у "кремлівській пропаганді" та приниженні національної гідності... І заарештувати рахунки Google!" – повідомив він.

До своїх твіттів Маркін додав посилання на пропагандистський ресурс "Русская весна", який зробив новину з матеріалу українських "Подробиць". На українському сайті автор обурювався тим, що перекладач Google на російській версії сайту google.ru перекладає "Революція гідності" як "Политический кризис на Украине". На думку автора новини, це свідчить про те, що Google-перекладач "продався пропаганді Путіна".

 

У свою чергу в прес-службі СБУ "Українській правді" заявили, що нічого не чули про начебто вимоги України видати Бріна чи арештувати рахунки Google.

Варто відзначити, що така помилка перекладу відбувається не лише на російському домені, а й на українському google.com.ua, німецькому google.de, італійському google.it і, очевидно, на всіх інших. Маніпуляція результатами перекладу Google відбувається вже не вперше і може легко бути здійснена користувачами.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування