Швейцарія спрощує видачу активів Януковича & Cо

Вівторок, 25 серпня 2015, 19:45

До кінця року у Швейцарії очікують ухвалення закону, що прискорить повернення коштів, незаконно виведених до неї колишніми лідерами різних країн.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на високопоставленого швейцарського чиновника.

Влада Швейцарії наразі співпрацює з низкою країн, такими як Гаїті, Єгипет, Туніс і Україна, задля повернення злочинних активів, заморожених на швейцарських рахунках після зміни влади у цих країнах, заявив голова департаменту міжнародного права в МЗС Швейцарії Валентин Цельвегер.

Зокрема, зараз відбувається робота над поверненням $40 млн до Тунісу, що складають частину активів, виведених із країни під час правління колишнього лідера Зін аль-Абідіна бен Алі.

Обидві палати швейцарського парламенту ще мають узгодити законопроект, зокрема, щодо питання позовної давності, наголосив Цельвегер.

"Думаю, що ми погодимо питання позовної давності до кінця року, - сказав він. – Це буде найбільш ґрунтовний закон у світі… Це потрібно зробити".

Усього за 25 років Швейцарія повернула $1,8 млрд незаконно виведених коштів, що зберігалися на рахунках керівників диктаторських режимів.

Раніше повідомлялося, що Швейцарія задовольнила запит про надання правової допомоги Україні щодо заблокованих фінансових коштів, пов'язаних з режимом колишнього українського президента Віктора Януковича.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News