Росія вимагатиме повного погашення боргу України - Мінфін РФ

Четвер, 27 серпня 2015, 23:12

Росія вимагатиме повного погашення Україною євробондів на 3 мільярда доларів в грудні поточного року.

Про це повідомив міністр фінансів РФ Антон Силуанов, передає Прайм.

"Ми завжди стояли і будемо вимагати від України виконання зобов'язань в тих обсягах, які нею були взяті при наданні коштів Фонду національного добробуту. Ми будемо настійно вимагати повернення коштів у повному обсязі у грудні поточного року в розмірі 3 мільярдів доларів з урахуванням сплати відповідних відсотків", - сказав Силуанов.

Раніше міністр фінансів України Арсеній Яценюк заявив, що Україна домовилася з кредиторами про реструктуризацію боргу, зокрема, про списання 20% заборгованості.

При цьому, за його словами, Росія, яка не входить до комітету кредиторів України, не отримає кращих умов по кредиту, ніж ті, на які погодилися інші кредитори.

Силуанов заявив, що Росія не буде брати участь у реструктуризації.

"Ми себе відносимо до офіційних кредиторів, і питання врегулювання боргу спочатку стоїть з комерційними кредиторами, а питання врегулювання боргу з офіційними кредиторами, з державами як Росія розглядається окремо", - сказав він.

Україна в грудні 2013 року розмістила дворічні євробонди загальним обсягом 3 мільярди доларів за неринковою ставкою, випуск був повністю викуплений Росією.

Силуанов зазначив, що цей борг не є комерційним.

"Коли (Україні) надавалися кошти з ФНБ, то ми їх надавали під 5% річних. Це була підтримка бюджету України", - сказав він.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування