У Росії поліція прийшла з обшуком до вчителя, який написав вірш про Україну

П'ятниця, 28 серпня 2015, 22:47

Поліція вилучила комп'ютер і кілька флеш-карт під час обшуку в будинку колишнього вчителя німецької мови Олександра Бившева з селища Кроми Орловської області Росії.

Про це він розповів "Дождю" в п'ятницю, 28 серпня.

За словами Бившева, троє співробітників поліції, один з яких працює в управлінні МВС з протидії екстремізму, прийшли до нього рано вранці і вели обшук більше двох годин.

Вони показали Бившеву документ про обшук за підписом судді, яка вела попередню справу проти нього. Поліцейські пояснили, що обшук проводиться через інцидент зі спробою підпалу будівлі прокуратури в Кромах в ніч на 6 серпня.

У Бившева вилучили п`ять флеш-карт "з літературними матеріалами, інтерв'ю та матеріалами по книжкам", а також ноутбук. Він був куплений на гроші, які зібрали прихильники Бившева після того, як його комп'ютер вилучили за рішенням суду.

Потім він поїхав на допит, де йому ставили запитання про підпал прокуратури. У нього зняли відбитки пальців.

Бившев припускає, що обшук був лише приводом для того, щоб позбавити його доступу до інтернету, бо він продовжує висловлювати свою думку, яка, як він вважає, не подобається владі.

У липні суд в Орловській області визнав Олександра Бившева винним в екстремізмі за вірш "Українським патріотам", в якому він, зокрема, засудив дії Росії стосовно Криму. Він отримав 300 годин обов'язкових робіт і був на два роки відсторонений від роботи вчителем німецької мови в школі. Також у нього конфіскували комп'ютер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування