Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Байден засудив заяви бойовиків про розширення окупованої території

Субота, 29 серпня 2015, 02:35

Віце-президент США Джозеф Байден під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком піддав критиці заяви лідерів бойовиків про намір розширити підконтрольну їм частину Донбасу.

Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

"Віце-президент піддав різкій критиці заяви лідерів сепаратистів, які говорять про свій намір взяти додаткові території і провести місцеві вибори поза правової бази України в прямому протиріччі з Мінськими угодами вересня 2014 року, і лютого 2015 року", - йдеться в заяві.

Також сторони обговорили ситуацію на Донбасі й засудили "ескалацію нападів комбінованих російсько-сепаратистських сил, що включають напади на спостерігачів ОБСЄ".

Крім того, Байден привітав Порошенка з досягненням угоди з кредиторами України про реструктуризацію боргу і привітав звістку про об'єднання кількох прореформаторських політичних сил.

Байден також підкреслив, що США підтримують конституційні поправки, запропоновані Порошенком і Конституційною комісією України.

Раніше ватажок незаконній організації "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що бойовики не збираються припиняти бойові дії, а збираються воювати і далі, щоб захопити всю Донецьку область.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...