Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До справ Савченко та Сенцова можуть підключити міжнародний трибунал

Субота, 29 серпня 2015, 03:07

Адвокат української льотчиці і народного депутата Надії Савченко Ілля Новіков заявив, що у справах Савченко і режисера Олега Сенцова з часом створять великий міжнародний трибунал, який розгляне порушення закону судовою владою РФ.

Про це він заявив в інтерв'ю "Укрінформу".

"У перспективі, думаю, буде велике міжнародне розслідування справи Сенцова, справи Савченко, інших справ, під час якого детально розглянуть, хто, коли і в чому порушував закон", - сказав Новіков.

Крім того, адвокат зауважив, що в Росії незабаром пройде ряд процесів над громадянами України і їх треба висвітлювати також детально, як процеси Савченко та Сенцова.

"Дуже важливо, щоб ЗМІ не забували про Карпюка і Кліха і якомога детальніше висвітлювали перебіг їхніх справ. Також, як це зараз відбувається зі справою Савченко і ділом Сенцова", - підкреслив Новіков.

За його словами, слідство РФ створює перепони, щоб не пустити адвокатів до Миколи Карпюка та Станіслава Кліха (обвинуваченим в тому, що вони брали участь в Чеченській війні на боці Басаєва).

"Оскільки максимальний термін утримання під вартою до суду - півтора року, СКР саме зараз заявив, що слідство закінчено. Справа слухатиметься у Чечні. Карпюк і Кліх нарівні з Савченко, Сенцовим, Кольченком та іншими включені МЗС України в список політичних ув'язнених", - підкреслив адвокат.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...