Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З Конституції зникне стаття, що "дозволяла парад суверенітетів"

Субота, 29 серпня 2015, 15:44

З Конституції зникне стаття 92, яка "дозволяла парад суверенітетів".

Про це 29 серпня у Мистецькому арсеналі у Києві заявив президент Петро Порошенко під час зустрічі з представниками територіальних громад з питань децентралізації.

Говорячи про процес децентралізації,  Порошенко заявив, що "є ще кілька місцевих політичних діячів, які з величезною лупою намагаються знайти в Конституції те, чого там немає".

"Як би там не шукали - немає там ніякого "особливого статусу". Дуже складно шукати чорну кішку в темній кімнаті, особливо якщо її там немає. А де ж вона є? У ст.92 Конституції це зазначено. І цим захотіли скористатися. Запорізька ОДА попросили надати їм особливий статус. Далі піде "парад суверенітетів". Мої зміни до Конституції цю статтю видаляють, право на "парад суверенітетів" забирають, а п.18 прикінцевих положень дає особливий режим місцевого самоврядування", - заявив Порошенко.

"Зробиш крок далі - отримаєш по руках - президент має право звернутися до КС і якщо рішення, які приймає місцева влада, порушуж Конституцію і КС це підтвердить - у мене є право розпустити місцеву владу, і звернутися до ВР з проханням затвердити це рішення і призначити нові вибори", - додав президент.

Як відомо, Запорізька облрада звернулась до президента та Верховної Ради із закликом надати Запоріжжю спеціальний статус, у зв’язку із екологічною ситуацією в регіоні.

У свою чергу  Порошенко заявив, що у проекті конституційних змін вилучається 92 стаття, якою намагається скористатись Запорізька облрада для отримання якогось "особливого статусу".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування