Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російська ракета таки не згоріла і вивела американський супутник на орбіту

Субота, 29 серпня 2015, 16:38

Ракета-носій "Протон-М" вивела на орбіту американський телекомунікаційний супутник Inmarsat-5 F3.

Про це 29 серпня йдеться у повідомленні Роскосмосу.

"INMARSAT-5F3 штатно відокремився від розгінного блоку Бриз-М на цільовий суперсинхронній перехідній орбіті (з апогеєм 65 тис. км.) і був прийнятий на управління замовником запуску", - вказано у повідомленні.

Пуск "Протона" відбувся 28 серпня о 14:44 розрахунками підприємств ракетно-космічної галузі Росії з космодрому "Байконур".

Проведений космічний запуск - 405-й пуск РН ПРОТОН; в цьому році - четвертий, зазначили у Роскосмосі.

Inmarsat-5 F3 - третій з трьох супутників Inmarsat п'ятого покоління, розроблених і виготовлених компанією Boeing (США). Перші два супутники серії I-5 були запущені на РН ПРОТОН у 2013 році і в лютому 2015-го.

Як відомо, у травні 2015 року на 497 секунді після запуску "Протона", як повідомляли в Роскосмосі, була зафіксована нештатна робота двигунів третього ступеня ракети-носія. На орбіту виводився мексиканський супутник зв'язку Mexsat-1, від третього ступеня ракети він не відокремився і згорів в атмосфері.

В Росії збитки від невдалого пуску "Протона" оцінили в 57 млн рублів.

З 2010 р аварією завершилися 7 запусків російських ракет-носіїв: "Протон-М", "Союз-У", "Зеніт-3SL" (російсько-українська), "Союз-2.1а". Було втрачено два вантажні кораблі і 9 супутників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...