МЗС РФ звинуватив Латвію у цензурі через відмову реєструвати ЗМІ-пропагандиста

Субота, 29 серпня 2015, 22:54

У російському МЗС заявили, що відмова Латвії реєструвати російське прокремлівське інформаційне агентство "Росія сьогодні" є "дискримінаційним і політизованим рішенням".

Про це йдеться у заяві МЗС РФ від 29 серпня. 

"Ще до винесення рішення компетентними структурами латвійські ЗМІ публікували коментарі та висловлювання офіційних осіб і політиків Латвії із закликом не допустити діяльності агентства у країні. Такого роду заяви можна розцінювати інакше як прямий тиск на реєструючий орган", - заявили в МЗС РФ.

При цьому у відомстві Лаврова зазначили, що подібні методи керівництва Латвії є цензуруванням інформаційного простору, а це "суперечить прийнятим цією країною міжнародним зобов'язанням щодо забезпечення свободи слова та засобів масової інформації".

В МЗС РФ також заклика світове співтовариство і спеціалізовані організації, у першу чергу представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ, "дати оцінку цьому відверто дискримінаційному і політизованому рішенню латвійської влади".

Як відомо, раніше Регістр підприємств Латвії відмовився зареєструвати латвійське представництво російського державного інформаційного агентства "Росія сьогодні",  до складу якого входить пропагандистський канал Russia Today та "РІА Новости".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування