Батальйон "Донбас" попросився назад у Широкине

Понеділок, 3 серпня 2015, 13:00

Добровольчий батальйон спецпризначення Нацгвардії "Донбас" попросив повернути його на позиції в селищі Широкине під Маріуполем.

Про це йдеться у зверненні до президента Петра Порошенка і до командувача сектором "М" генерала Федорова, опублікованому на сторінці батальйону в Facebook.

"У зв'язку з високою ймовірністю загострення ситуації в районі н. п. Широкине наполягаємо на відданні наказу про повернення підрозділів "Донбасу" після ротації (тобто 03-04.08.2015) на позиції н.п. Широкине", – заявили в батальйоні.

У підрозділі нагадали, що "Донбас" покинув селище 28 липня в рамках ротації з морськими піхотинцями, однак з того часу ситуація погіршилася.

Зокрема, як йдеться у повідомленні, за цей час збільшилася кількість обстрілів з боку противника забороненим озброєнням; були виявлені склади бойовиків з боєприпасами; терористи зайняли території буферної зони і підвели туди артилерію і бронетехніку.

Крім того, продовжувалися обстріли селища, внаслідок чого отримали поранення бійці підрозділів морської піхоти.

"Абсолютно впевнені, що з урахуванням досвіду Іловайська, ДАП, Дебальцевого, прийняття рішення про відвід батальйону, має півтора року бойового досвіду ( і з них півроку в н. п. Широкине) за межі Донецької області в умовах загострення ситуації – помилкове. Готові замінити підрозділи морської піхоти, так і зайняти з ними спільні позиції", – заявили в "Донбасі".

Обращение военнослужащих добровольческого батальона специального назначения НГУ "Донбасс" к Верховному Главнокомандующе...

Posted by Батальон спеціального призначення НГУ "Донбас" on Sunday, August 2, 2015

Як відомо, селище Широкине, яке знаходиться на шляху бойовиків до Маріуполя, довгий час було однією з найгарячіших точок. Згідно з мінськими угодами, воно має бути демілітаризоване.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування