Україна, США і Франція проінспектують небо над РФ

Понеділок, 31 серпня 2015, 01:53

Спільна місія України, США і Франції в рамках міжнародного Договору з відкритого неба виконає спостережний політ над Росією.

Про це заявив начальник російського національного Центру по зменшенню ядерної небезпеки Сергій Рижков, передають "РИА Новости".

"У період з 31 серпня по 4 вересня в рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба спільна місія Франції, США та України виконає спостережний політ над територією Російської Федерації на французькому літаку спостереження С-130Н", - йдеться в повідомленні.

За його словами, в ході виконання польоту за узгодженим маршрутом російські фахівці на борту літака спостереження контролюватимуть суворе дотримання узгоджених параметрів польоту і застосування передбаченої договором апаратури спостереження.

"Літак спостереження С-130Н відноситься до типу літаків, не оснащених яким-небудь озброєнням. Літак і встановлена на ньому апаратура спостереження пройшли міжнародний огляд, в якому взяли участь і російські фахівці, що виключає використання технічних засобів, не передбачених Договором з відкритого неба" , - додав Рижков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування